Власна енергогенерація на підприємстві: сучасно, ефективно, вигідно

Источник: ukrnovyny.com
Власна енергогенерація на підприємстві: сучасно, ефективно, вигідно

Енергоресурси - основна стаття витрат у роботі більшості промислових об'єктів. Як удвічі скоротити витрати підприємства на електричну та теплову енергію, знають представники профільної компанії KTS Engineering.

Власна енергогенерація на підприємстві: сучасно, ефективно, вигідно

Щоб за умов ринку зберегти конкуруючі позиції, підприємствам доводиться шукати рішення, які дозволяють знизити собівартість виробленої продукції. Це можна зробити за рахунок зменшення вартості електроенергії для підприємств. Власна генерація електричної та інших видів енергії – це дієве рішення, перевірене досвідом більшості країн Євросоюзу. Промислова електростанція, обладнана з виробництва, дає економію до 60% з допомогою самостійного вироблення енергії.

Як виробляти власну енергію на підприємстві

Централізоване споживання енергоресурсів від стороннього постачальника – не єдиний варіант забезпечення працездатності промислових об'єктів. Альтернатива – власна промислова електростанція у складі самого підприємства, що генерує енергію для виробничих та інших потреб.



Види електростанцій для підприємств

Автономні енергоцентри відрізняються кількістю типів виробленої енергії. Стандартні автономні електростанції виробляють лише електрику для підприємств. Однак на більшості виробництв є потреба не тільки в електричних, а й у теплових енергоресурсах. З метою комбінованого вироблення енергії (когенерації) застосовуються газопоршневі когенераційні установки.

В таких системах електрика виробляє генератор, а тепло виділяється під час роботи двигуна і не утилізується в атмосферу як побічний продукт, а використовується для подальших потреб підприємства. Крім генерації тепла та електроенергії для підприємств, окремі енергоценти можуть виробляти і холод. Такі установки називаються тригенераційними. Тригенерація максимально ефективна, коли у виробничому процесі використовується холодильне обладнання, наприклад, на м'ясокомбінатах, рибозаводах, молокозаводах тощо. Промислові електростанції розраховані на роботу в цілорічному та цілодобовому режимі.

Промислова електростанція працює на дизельному, бензиновому чи газовому паливі. Найбільш економічними та екологічними є газові енергоцентри. Окрім природного газу когенераційні та тригенераційні установки можуть споживати й відновлювані ресурси: газ стічних вод, шахтний і звалищний газ, біогаз, завдяки чому тепло та електроенергія, що виробляються, для підприємств виходять ще дешевше.



Робоча потужність електростанції

Сучасні промислові енергоцентри мають потужність від 100 кВт до 10 МВт. При виборі електростанції або комбінованої установки слід враховувати необхідну номінальну потужність, яка формується із "омічних" та індуктивних навантажень (пускових струмів у момент запуску обладнання). Щоб станція без перебоїв і раптових зупинок виробляла електрику для підприємств, рекомендується вибирати обладнання, що генерує, потужність якого вдвічі перевищує розрахункову номінальну. За потреби можна встановити не одну, а кілька енергетичних установок – кластерів.

 

5 аргументів на користь промислових електростанцій

Власна електроенергія для підприємств – мейнстрім у країнах Європи, який з недавнього часу підхопили і в Україні. Які фактори спонукають промисловців встановлювати автономні електростанції на виробництві:

1. Економічна вигода: газопоршневі установки працюють на недорогому паливі, низька собівартість енергії дозволяє скоротити витрати на енергоресурси на 40–60%.

2. Високий ККД енергоцентрів: вироблення електрики підвищує ефективність на 48%, а комбіноване енерговиробництво – до 90%.

3. Енергетична незалежність: від зовнішнього постачальника, постійно зростаючих тарифів, енергетичної інфраструктури.

4. Мобільність та компактність станції: енергоустановки розташовуються всередині підприємства або біля будівлі – обладнання захищається спеціальним шумопоглинаючим кожухом-контейнером.

5. Швидке повернення вкладень: середній термін окупності комбінованої електростанції – 2-4 роки.

Установка міні-ТЕЦ на промислових об'єктах – перевірений спосіб оптимізувати витрати підприємства на енергоресурси.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть