Якість врегулювання в МТСБУ стала ще кращою: результати опитування отримувачів виплат

Источник: ukrnovyny.com
МТСБУ
Якість врегулювання в МТСБУ стала ще кращою: результати опитування отримувачів виплат

Загальна оцінка задоволеності процедурою врегулювання страхових випадків у МТСБУ підвищилась до 9,2 бала (за 10-бальною шкалою, де 10 – максимально високий бал). Такі дані було отримано в результаті опитування постраждалих у ДТП, що отримували відшкодування з гарантійних фондів Бюро.

Переважна більшість опитуваних (104 особи) поставила МТСБУ найвищу оцінку в 10 балів. У 2020 році за підсумками аналогічного дослідження показник задоволеності склав 8,9 бала. Анкетування проходило в телефонному форматі та охопило 150 осіб.

«Зворотний зв’язок від споживачів наших послуг допомагає Бюро ставати максимально клієнтоорієнтованою організацією. Це одне з головних поточних завдань. Регулярно дізнаючись думки людей, що отримують виплати від МТСБУ, ми краще розуміємо, які новації необхідно впровадити і безпосередньо в нашій роботі, і на ринку ОСЦПВ в цілому», – говорить генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

Цього року в опитуванні вперше з’явились зауваження щодо неможливості подати всі документи в електронному вигляді.

«Люди все більше переходять до онлайн-взаємодії та очікують, що будь-який сервіс буде доступним у цифровій формі. Такі відгуки від страхувальників мотивують нас швидше запроваджувати повноцінне віддалене врегулювання страхових подій в ОСЦПВ», – говорить Володимир Шевченко. Він зазначає, що для цього треба попрацювати з усім ланцюгом дій при врегулюванні та з усіма установами, що беруть участь у процесі: кожна з таких установ (медичні заклади, судові установи тощо) повинна мати можливість видати та прийняти цифровий документ.

Інша значна частина зауважень в опитуванні стосувалась суми отриманого страхового відшкодування.

«Незадоволеність виплатами з урахуванням зносу запчастин – чи не найболючіше питання страхового захисту в Україні. Такі скарги надходять дуже часто, адже, за оцінками експертів, середній вік автопарку в нашій країні становить 19-24 роки. Тож у багатьох випадках компенсації не вистачає, аби відремонтувати автомобіль. Скажу чітко, що дуже потрібний новий закон “Про ОСЦПВ”, бо змінити ситуацію щодо виплат з урахуванням зносу можна лише на законодавчому рівні. Страховики давно запропонували внести до нового законопроєкту норму щодо необхідності відновлення пошкодженого автомобіля до того стану, в якому він був до аварії», – говорить Володимир Шевченко.

Володимир Шевченко також зазначив, що  МТСБУ обов’язково компенсує ПДВ за умови надання до Бюро підтверджувальних документів (рахунків СТО-платника цього податку, де сума ремонту зазначена з ПДВ).

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть