Цивільні можуть використовувати зброю лише проти окупантів - поліція

Источник: ukrnovyny.com
Україна Війна
Цивільні можуть використовувати зброю лише проти окупантів - поліція
Голова Національної поліції України Ігор Клименко застеріг від спроб використання зброї, яку дозволено законом використовувати проти російських окупантів, у злочинних цілях.

Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко у Фейсбуці.

“Захищати рідну Україну - святий обов’язок кожного. І тепер кожен, хто має право та навички, може боротися проти російських окупантів зі зброєю в руках. Набув чинності Закон України «Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України”” , - сказав Клименко.

Він повідомив, що законотворці легалізували використання цивільними власної нагородної, спортивної (пістолети, револьвери, гвинтівки, гладкоствольні рушниці), мисливської зброї, але виключно для відсічі збройної агресії проти України.

“Застерігаю всіх від спроб використати зброю в злочинних цілях. Лише проти окупантів - для захисту держави! Також нагадую про спрощену процедуру отримання та використання зброї ветеранами та пенсіонерами органів внутрішніх справ, Нацполіції, НАБУ, Служби судової охорони, державної пожежної охорони, податкової міліції, БЕБ чи Державної кримінально-виконавчої служби, учасниками бойових дій тощо”, - сказав голова Нацполіції.

За його словами, отримавши зброю, ці особи закріплюються за підрозділами поліції або тероборони та залучаються до виконання оборонних завдань і забезпечення правопорядку на вулицях населених пунктів.

Усі дані щодо отримання зброї вносяться в Інформаційний портал Національної поліції України.

Як повідомлялося, в Україні набув чинності закон про забезпечення участі цивільних осіб у захисті країни, який діятиме у період воєнного часу.

Згідно з законом, цивільні також можуть брати участь у протидії збройній агресії рф чи інших держав, використовуючи власну нагородну зброю, спортивну зброю, мисливську гладкоствольну, нарізну чи комбіновану зброю та боєприпаси до неї.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть