На Одещині червонокнижного птаха тримають у клітці

Источник: ukrnovyny.com
Одещина
На Одещині червонокнижного птаха тримають у клітці

Рожевий пелікан — рідкісний вид  птахів, занесений до Червоної книги України. 

Птаха  утримують в санаторно-курортному комплексі «Лиман» у смт. Сергіївка «в чудових умовах, його годують», «його тут не ображають», «з ним гуляються».

За словами еколога, співробітника НПП «Тузлівські лимани» Івана Русєва,  пелікан без документів, потрапив до цього місця, коли його підстрелили. Екологи намагалися врятувати птаха, звернулися по допомогу до місцевого підрозділу  екологічної  інспекції.

 «Тут дивовижному птаху немає де купатися, тут немає побратимів, тут немає родичів щоб продовжувати рід, тут немає природної свободи. І, нарешті, пелікан не кішка, щоб гратися з ним малечі. Таке ставлення до рідкісних тварин, виховання повністю псує психологію дитини і вона буде вважати, що пелікани — це тварини, які залежать від людини, як і свійський собака і мешкають в їхніх городах і на подвір’ях, а не вільно в дикій природі», — доводить Русєв.

Натомість екоінспекція  «загальмувала» визволення пелікана, надавши  відповідь,  що «пелікан утримується в задовільному стані».  

За словами Русєва, обласна прокуратура також не реагує на бездіяльність екоінспекції та на нехтування посадовцями Законами  України «Про Червону книгу», «Про тваринний світ».

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть