На півночі Афганістану урядові війська відбили атаку талібів на місто

Источник: ukrnovyny.com
Афганістан
На півночі Афганістану урядові війська відбили атаку талібів на місто

Сили безпеки Афганістану відбили масовану атаку бойовиків «Талібану» на місто Хайратон біля кордону з Узбекистаном. Бойовики змушені були ретируватися з великими втратами.

«Таліби атакували контрольно-пропускні пункти в районі Казлак міста Хайратон, але потім зникли, втративши вбитими сім осіб» - йдеться в повідомленні.

Місто Хайратон розташовується в провінції Балк і має виняткове стратегічне значення для цього району, оскільки вважається основними торговими воротами між Афганістаном і сусіднім Узбекистаном.

Нагадаємо, що 10 липня радикальний афганський рух «Талібан» заявив, що взяв під контроль 85% території Афганістану. Водночас уряд Афганістану заперечує це.

Афганістан зіткнувся з масштабним наступом бойовиків терористичної організації «Талібан» в більшості своїх провінцій. Наступ талібів почався на тлі виведення американського військового контингенту з території Афганістану. Бойовики наступають у 28 з 34 провінцій Афганістану, а в останні тижні таліби почали нападати й на інші території.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть