"Посадив мене біля гранат": заручниця "луцького терориста" розповіла про пережите (відео)

Источник: ukrnovyny.com
"Посадив мене біля гранат": заручниця "луцького терориста" розповіла про пережите (відео)

Жителька Луцька Руслана, яка разом із сином стала заручницею Максима Кривоша, розповіла, що їй довелося пережити в той день. Майже 13 годин вона спостерігала загрози, стрілянину і вибухи.

За словами Руслани, вона та її 15-річний син в автобус сіли останні.

"Ми із сином вирішили поїхати в село. Дитина моя не хотіла, я її, можна сказати, змусила. Ми не встигали на автостанцію, почали бігти через міст на зупинку, і я кажу сину: "Все, не встигли". Але розвертаємось, дивимося: якийсь автобус. Ми сідаємо, і я розумію, що в мене немає маски, починаю її шукати, надівати. І тут виходить чоловіку ззаду, іде наперед до дверей, і я побачила в нього автомат", – згадує жінка.

За словами Руслани, вона не відразу зрозуміла, що це захоплення заручників.

"Він розвертається і каже: у сумці в мене є вибуховий пристрій, гранати, у мене є багато зброї, автомат, пістолет. І він сказав, якщо ми будемо поводитися добре, то все буде добре. Розвернувся до шофера і сказав: повертай, їдь наліво, станеш так, щоб вид автобуса був на готель "Україна"", – розповідає жінка.

За її словами, Кривош наказав водієві їхати на Театральну площу, а всіх заручників розсадив по одному біля вікон. Кривош, як зазначає жінка, поводився стримано, але вважав, що його наміри не сприймають.

"Він почав телефонувати до поліції, казав: я серйозно це говорю, можете перевірити, повторював, що в нього є зброя, і сказав, що в нього в другому кінці міста теж є вибухівка. Тоді вже почала під'їжджати поліція. 2 машини. Це те, що ми бачили, бо вікна були зашторені. Коли вони почали під'їжджати, він почав стріляти по вікнах, щоб показати серйозність намірів. А потім кинув гранату, але нам сказав, що вона не вибухне", – зазначила Руслана.

Коли нападник почав стріляти, у деяких людей в автобусі почалася паніка.

"І коли я його запитала, чи можна ми із сином поміняємося місцями, тому що він ближче до сумки з вибухівкою, він сказав – можна. Я зрозуміла, що з ним можна контактувати", – розповідає Руслана.

Потім Кривош дозволив Руслані зв'язатися зі старшим сином і скинути йому вимоги, щоб той поширив їх у ЗМІ.

"Був такий переломний момент, і йому сказали, що його вимоги неможливо виконати. Ми чули, що йому це сказали. І він каже: я ж прошу небагато, хоча б почати з президента. І я знов почала з ним говорити, нам було тяжко це сприйняти. Здавалось, що ніхто нічого не робить", – згадує жінка.

За словами Руслани, як тільки вимоги почали виконувати, Кривош звільнив перших трьох заручників.

"Коли він відпустив цю жінку, мого сина та вагітну, він мене посадив біля гранат. Почав передивлятися, складати все. Я його запитала, що ці гранати, які біля мене лежать, – вони бойові? Казав, одна – муляж, інша – ні ", – розповіла жінка.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть