Ракетні удари, «прильоти» та жертви - як минула ніч в областях

Источник: ukrnovyny.com
Україна Війна
Ракетні удари, «прильоти» та жертви - як минула ніч в областях
Ворог обстріляв Сумську область з території росії. Внаслідок ранішніх обстрілів міста Запоріжжя пошкоджені 62 будинки, одна людина загинула.

Про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 25 травня.

Сьогодні зранку російські війська запустили чотири крилаті ракети по Запоріжжю. Одну з них збили українські системи протиповітряної оборони.

"Наразі відомо щодо однієї загиблої та трьох поранених внаслідок ранішніх ворожих обстрілів міста Запоріжжя. Тільки в приватному секторі щонайменше 62 пошкоджених будинки", - ідеться у повідомленні.

У Сумській області внаслідок артобстрілу з території росії та ракетного авіаудару з літака, який не перетинав державний кордон (запуск був з території ворога) постраждали близько 20 будинків жителів Краснопілля та ЛЕП. Половина селища лишається без електроенергії. Поранених, за попередніми даними, немає.

У Дніпропетровській області ворог завдав три ракетні удари по Кривому Рогу. Влучили у промислове підприємство.

"Сильні руйнування. Про постраждалих уточнюємо. І знову обстріли Широківськоі та Апостолівськоі громади, що на межі з Херсонщиною. Апостолове частково без світла. Люди не постраждали", - повідомили в ОВА.

В Харкові ніч пройшла з поодинокими обстрілами, постраждалих немає. По області протягом доби внаслідок обстрілів загинула одна та поранені чотири людини. У місті Дергачі Харківського району - один поранений, один загиблий. В селах Савинці та Шевченкове Ізюмського району поранені три особи.

У Луганській області ідуть жорсткі бої за Сєвєродонецьк. Зранку, за підтримки артилерії, російські загарбники ведуть наступ на місто. Постійні мінометні обстріли. Зруйновані два будинки в Сєвєродонецьку. По чотири — в Новодружеську, Врубівці та Комишувасі, по три — у Золотому та Тошківці, по два — в Катеринівці та Нирковому, один — в Гірському. За добу в області — 6 загиблих, 8 поранених цивільних.

В Донецькій області ситуація гостра, але контрольована Збройними силами України. Ускладнення відбувається на Лиманському напрямку — бої вже точаться у самому Лимані.

Всю ніч місто Авдіївка та лінія фронту навколо - під обстрілами, багато прильотів, пожеж. Попри вкрай тяжкі обстріли й атаки, тримаються Вугледар, Мар'їнка і Красногорівка. За добу в області — 12 загиблих, 10 поранених цивільних.

У Миколаївській області ввечері та вночі знову від обстрілів страждала Широківська громада. Пошкоджень і потерпілих немає, обстріли були за межами населених пунктів. Вночі ворог знову обстріляв Миколаїв з РСЗО "Смерч". Інформація щодо пошкоджених об’єктів та постраждалих уточнюється.

Внаслідок обстрілу селища Первомайське Первомайської громади зруйновані житлові будинки та цивільні гаражі. Постраждалих немає. Також були обстріли в селі Лимани Галицинівської громади. Данні щодо постраждалих уточнюються.

Удень та вночі обстрілювали Березнегуватську громаду. За попередньою інформацією потерпілих і пошкоджень немає. Внаслідок обстрілу Шевченківської громади загорілась приватна автівка.

В Херсонській області загарбники продовжують активні бойові дії. Минулої доби на території області було багато вибухів, обстрілів та зафіксовано декілька вертольотів і винищувачів. Після вибухів у другій половині дня трапився збій у роботі мобільних операторів, весь день вони працювали з перебоями.

Стабільно тяжка ситуація в тимчасово захоплених населених пунктах Високопільського, Великоолександрівського, Нововоронцовського та Білозерського районів.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Київській, Чернігівській, Сумській та Полтавській областях.

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках українська армія відбила дев’ять атак російських загарбників та знищила понад 30 одиниць ворожої техніки.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть