ЗСУ стримують наступ ворога у південно-східному напрямку, триває кругова оборона Маріуполя

Источник: ukrnovyny.com
Україна Війна
ЗСУ стримують наступ ворога у південно-східному напрямку, триває кругова оборона Маріуполя
Українські захисники продовжують стримувати наступ російських військ у південно-східному напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

За оперативною інформацією станом на 06:00 10 березня, сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ у Донецькому, Слобожанському та частині Таврійського операційних районів, захищають Харків та Охтирку. Основні зусилля зосереджуються на недопущенні просування противника в південно-східному напрямку. Триває кругова оборона Маріуполя.

Водночас триває прикриття державного кордону з білоруссю.

У Генштабі наголосили, що на Сіверщині українські захисники утримують оборону Чернігова, вживають заходів щодо стримування просування ворога в напрямку Києва.

Наголошується, що угруповання сил і засобів оборони столиці перебуває в постійній готовності до відбиття наступу противника, завдає вогневого ураження наступальним угрупованням російських загарбників та утримує визначені оборонні рубежі.

На південному напрямку здійснюється стримування ворога в напрямках на Кривий Ріг, Миколаїв, Вознесенськ та селище Нововоронцовка Херсонської області.

На інших напрямках угруповання військ проводять стабілізаційну операцію та виконують завдання територіальної оборони, поінформували у Генштабі.

Зазначається, що угруповання Повітряних сил ЗСУ відбивають ракетно-бомбові удари та знищують засоби повітряного нападу противника, здійснюють протиповітряне прикриття важливих об’єктів України та угруповань військ. Зокрема, протягом останніх двох діб винищувальна авіація та підрозділи зенітно-ракетних військ знищили чотири штурмовики Су-25 та два вертольоти противника.

У Генштабі констатують, що противник знизив темпи наступу, його особовий склад деморалізований, значно збільшилася кількість випадків дезертирства та мародерства.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть