Лукашенко заявив про допомогу Росії "за першого ж запиту"

Источник: ukrnovyny.com
Лукашенко заявив про допомогу Росії "за першого ж запиту"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про домовленість з російським президентом Володимиром Путіним щодо надання всебічної допомоги з боку РФ за першого ж запиту.

 

Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив у суботу, 15 серпня, що Росія за першого запиту надасть всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки Білорусії у випадку зовнішніх військових загроз, передає агентство "Інтерфакс".

"Коли мова йде про військову складову, у нас є договір з Російською Федерацією в рамках Союзної держави і ОДКБ. Якраз ці моменти підходять під цей договір. Тому сьогодні з президентом Росії у мене відбулася тривала, ґрунтовна розмова про ситуацію. Повинен сказати, мене навіть дещо здивувало - (Путін. - Ред.) абсолютно в курсі того, що відбувається", - заявив Лукашенко, якого цитує держагентство БелТА.

"І ми з ним домовилися: при першому ж нашому запиті буде надана всебічна допомога щодо забезпечення безпеки Республіки Білорусь", - сказав він.

Раніше в суботу президент РФ Володимир Путін і Лукашенко обговорили по телефону події, що відбуваються в Білорусії, і висловили впевненість, що всі проблеми будуть незабаром вирішені, повідомила пресслужба Кремля.

"Олександр Лукашенко інформував про ситуацію в Білорусії, що склалася після президентських виборів. З обох сторін висловлена впевненість, що всі проблеми будуть незабаром врегульовані. Головне, щоб цими проблемами не скористалися деструктивні сили, які прагнуть до того, щоб завдати шкоди взаємовигідній співпраці двох країн в рамках Союзної держави", - йдеться в повідомленні пресслужби президента РФ.

Як повідомлялося, у Білорусі з 9 серпня відбуваються масові акції протесту та сутички демонстрантів із правоохоронними органами. Протестувальники не згодні з оприлюдненими результатами виборів глави держави, на яких, за даними ЦВК, нинішній президент Олександр Лукашенко набрав 80,1 відсотка голосів, а його основний суперник Світлана Тихановська - 10,12 відсотка.

 
 
 
 
 
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть