Рада уточнила, в яких випадках прикордонники можуть застосовувати зброю

Источник: ukrnovyny.com
Рада уточнила, в яких випадках прикордонники можуть застосовувати зброю

Верховна рада 18 листопада ухвалила в другому читанні законопроєкт про порядок використання та застосування заходів примусу, бойової техніки та озброєння службовцями Державної прикордонної служби.

Проєкт № 5232 підтримали 271 депутатів.

Таким чином, Рада уточнила в яких випадках прикордонники зможуть застосовувати зброю та спецзасоби. Цей документ не пов'язаний з міграційною кризою у Білорусі, у першому читанні його ухвалили 22 вересня, а на розгляд парламенту подали ще у березні 2021 року.

"Законопроект надає більше прав нашим прикордонникам. Зокрема по застосуванню зброї та сили в охороні кордону. Він був поданий... Це не реакція на кризу біля Білорусі, він був поданий раніше. Він зокрема допоможе нам встановити баланс і в подальшому реагувати на такі випадки", – сказав народний депутат від "Голосу" Роман Костенко.

У коментарі Суспільному Костенко відмітив, що після прийняття змін до закону прикордонникам "дається можливість без правоохоронних органів затримувати на кордоні, здійснювати прикордонний режим, патрулювання, перевіряти людей та машині в прикордонному районі". Раніше такі повноваження мала лише поліція.

Законопроєкт визначає умови та межі, вид та інтенсивність застосування заходів примусу з урахуванням конкретної ситуації, характеру правопорушення та індивідуальних особливостей особи, яка вчинила або вчиняє правопорушення.

У проєкті визначаються особливості застосування того чи іншого заходу чи засобу примусу: фізичного впливу, застосування та використання спеціальних засобів, вогнепальної зброї, озброєння та бойової техніки, зброї кораблів, катерів та суден озброєння повітряних суден, застосування зброї та бойової техніки в особливий період, поверхнева перевірка.

 

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть