Україна хоче провести зустріч лідерів нормандської четвірки до кінця каденції Меркель — Єрмак

Источник: ukrnovyny.com
Україна хоче провести зустріч лідерів нормандської четвірки до кінця каденції Меркель — Єрмак

Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що українська сторона сподівається на проведення зустрічі лідерів нормандської четвірки до завершення каденції канцлерки Німеччини Ангели Меркель.

В ефірі ICTV Єрмак сказав, що консультації в нормандському форматі — як наживо, так і в форматі відеоконференції — тривають.

«Ми сьогодні працюємо над тим, щоб зустріч лідерів нормандського формату відбулася до завершення каденції пані Меркель. Це було б дуже справедливо, тому що вона дуже багато для цього зробила і у нас лише два свідки з чотирьох лідерів, які пам’ятають і були присутні під час підписання домовленостей. Для нас дуже важливо, щоб така зустріч відбулася найближчим часом», — пояснив голова ОП.

 

Ангела Меркель залишиться канцлеркою Німеччини, доки новообраний Бундестаг не обере наступника, якого потім мають привести до присяги.

 

Вибори в Німеччині пройшли 26 вересня, за їхніми підсумками соціал-демократи отримали 206 місць у Бундестазі, блок Ангели Меркель ХДС/ХСС — 196, Партія зелених — 118, Вільні демократи — 92, Альтернатива для Німеччини — 83, Ліва партія — 39.

Нормандську четвірку було створено 2014 року для врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. Зустрічі в нормандському форматі проходять на рівні представників МЗС, глав МЗС і глав держав і урядів чотирьох країн — України, Франції, Німеччини та Росії.

Перша і поки остання зустріч в нормандському форматі за участю Володимира Зеленського відбулася в грудні 2019 року. Учасники саміту домовилися провести нову зустріч на рівні лідерів країн в 2020 році, але вона так і не відбулася. Відтоді переговори проходять на рівні радників і представників лідерів четвірки.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть