Озвучено ряд фальсифікованих продуктів, які українці вживають щоденно

Источник: ukrnovyny.com
Озвучено ряд фальсифікованих продуктів, які українці вживають щоденно

На прилавках супермаркетів можна знайти безліч фальсифікованих продуктів, а пересічному покупцеві не просто відрізнити оригінал від підробки, оскільки, на перший погляд, вони нічим не відрізняються.

Експерти розповіли, які підроблені продукти ми вживаємо регулярно.

Мед. Фахівці стверджують, що мед підробляють в більшості випадків, а все через те, що чітких стандартів в його приготуванні не існує. Часто продукт розводять сиропом, в якому міститься багато фруктози й продають, як натуральний. Якщо не хочете потрапити на підробку, тоді варто купувати мед у перевірених людей, а краще безпосередньо у пасічників.

Кава. Ще один продукт, який найчастіше підробляють. В упаковці, де повинна бути мелена кава, недобросовісні виробники можуть додати подрібнений ячмінь, соєві боби, пшеницю. А ще у вигляді арабіки покупцеві можуть продати робусту. Найкраще купувати каву відразу в зернах і молоти його самостійно або попросити, щоб це зробили в спеціальному магазині.

Оливкова олія. У порівнянні з соняшниковою, оливкова олія коштує дорожче. Але в пляшці такої олії може бути кукурудзяна, соєва або пальмова олія — більш дешевша, але добре замаскована. А ще за словами експертів, майже вся оливкова олія холодного віджиму — підробка. Відрізнити оригінал не складно, просто налийте олію в склянку і поставте в холодильник, якщо на дні утворюється осад, значить ви купили натуральний продукт.

Рис. На прилавках магазинів можна зустріти й підроблений рис, який виробляють з перемішаного з пластиком крохмалю і збризкують ароматизатором. Відрізнити фальсифікований продукт від оригіналу буває складно, тому довіряйте тільки перевіреним брендам.

Сир. Цей продукт також найчастіше підробляють, і якщо одні виробники на етикетці чесно вказують, що це “сирний продукт”, то інші мовчать про це. Часто в сир додають целюлозу (продукт обробки деревини), який, звичайно ж, шкодить організму. Перед покупкою експерти радять уважно вивчити етикетку, в складі натурального сиру повинно бути молоко, сичужний фермент і закваска.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть