Україна потерпає від фальсифікату масла

Источник: ukrnovyny.com
Україна потерпає від фальсифікату масла

Масло — продукт, який фальсифікують дуже часто. Але якщо пачка масла вагою 200 грамів коштує менш як 20 гривень, то ймовірністю 99% це фальсифікат. На справжню продукцію варто сподіватися, якщо пачка коштує не менше 33 гривень.

Оптова ціна на кілограм масла залежить від відсотка жирності і становить від 150 до 165 грн. До того ж потрібно додати витрати на упаковку, фасування, торгову націнку. В результаті пачка масла коштує від 33 до 45 грн.

Якщо ж масло коштує менш як 30, а тим більше ніж 20 гривень, це фальсифікат. Справжнє масло за такою ціною було б збитковим.

У Держспоживбслужбі кажуть, що масло відрізняється залежно від вмісту жиру. Бутербродним вважається масло, якщо частка жиру не більше 72,4%, селянське має до 79,9%, а екстра – 85%.

Важливо при цьому, щоб в маслі не було сторонніх добавок: тільки молочний жир і його складові. Якщо в продукт додають дешевший рослинний жир, товар вважається фальсифікатом і може завдати шкоди здоров’ю.

Ціна залишається головним критерієм для вибору масла. Тому такий продукт не може бути дешевим. Якщо ціна менш як 20 гривень, то в продукті не тільки молоко, але і щось, ніж його розбавили.

Справжнє масло буде твердим, але його можна розрізати ножем. Але якщо продукт м’який, то перед покупцем, швидше за все, фальсифікат.

Масло не може бути яскраво помаранчевим кольором. Протягом року, залежно від корму, яким харчуються корови, воно може змінювати відтінок.

А ось напевно дізнатися, фальсифікат чи перед нами, можна тільки в лабораторії.

Як повідомляли Українські Новини, майже половина м’яса на прилавках – фальсифікат і прострочення.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть