Ілон Маск заявив, що почне чіпувати людей

Источник: ukrnovyny.com
Ілон Маск заявив, що почне чіпувати людей

Американський мільярдер, винахідник і меценат Ілон Маск розповів про можливі строки клінічних випробувань мікрочипів Neuralink.


Як повідомляє Business Insider, на думку Маска, Neuralink почне випробування чипів на людях в 2022 році. Про це він заявив у прямому ефірі на саміті CEO Council Conference, організованому The Wall Street Journal.

За інформацією видання, компанія Neuralink, яка займається технологією мозкового інтерфейсу, кілька років розробляє чип, який буде імплантуватися в мозок для одночасного запису і стимуляції мозкової активності.

Цей пристрій призначений для використання в медицині, зокрема, для лікування серйозних травм спинного мозку і неврологічних розладів.

Ілон Маск заявив, що Neuralink показав хороші результати під час випробувань з мавпами.

«Зараз ми проводимо багато тестів, підтверджуючи, що сама процедура надійна, а пристрій Neuralink за необхідності можна безпечно витягти. Ми сподіваємося, що незабаром пристрій стане доступним першим учасникам клінічних випробувань — людям з важкими травмами спинного мозку, такими як тетраплегія, квадриплегія», — розповів винахідник.

Ілон Маск зазначив, що в 2022 році очікується схвалення FDA (Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США).

За його словами, «стандарти Neuralink для імплантації пристрою значно вищі, ніж вимагає FDA». Водночас Маск попередив, що не впевнений у зазначених строках.

«Я не кажу, що ми точно можемо це зробити, але я впевнений в тому, що це можливо», — написав він у Twitter.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть