Білий дім здивували слова Путіна про нові переговори у Женеві

Источник: ukrnovyny.com
Білий дім здивували слова Путіна про нові переговори у Женеві

Президент РФ Путін призначив США переговори у Женеві, не запитавши згоди.

Під час прес-конференції 23 грудня Володимир Путін заявив, що на початок січня призначено переговори зі США в Женеві, нібито все вже погоджено.

«Хотів би наголосити, що загалом ми бачимо поки що позитивну реакцію (США на пропозиції щодо гарантій безпеки – ред.) Американські партнери нам говорять про те, що вони готові до початку цієї дискусії, цих переговорів на самому початку року в Женеві. Представників з обох боків уже призначено», – сказав Путін.

Коментуючи цю заяву, речник Білого дому Джен Псакі заявила, що не може підтвердити слова Путіна, повідомляє РИА Новости. «Ми говорили, що розраховуємо на переговори на початку січня, але ми не визначили остаточно їх деталі», – зазначила Псакі.

Також вона додала, що з вимог Росії США безумовно не погодяться на ті, які стосуються НАТО. «Росія представила пропозиції, з якимись ми погодилися б, з якимись, наприклад, що стосуються НАТО, звичайно, ні», – сказала вона.

1 грудня Володимир Путін заявив про намір провести міжнародні переговори про досягнення юридичних гарантій не розширення НАТО на Схід. Таким чином, він хоче виключити можливість входження України до складу Альянсу.

У відповідь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна – незалежна держава, не входить у сферу російського впливу і тому може сама визначати своє майбутнє. Генсек також наголосив, що Росія не має права вето, права голосу та права встановлювати сфери впливу.

Нагадаємо, Альянс привів у підвищену бойову готовність сили швидкого реагування (NATO Response Force, NRF), загальна чисельність яких становить 40 тисяч військовослужбовців.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть