США закликали опозицію і владу Білорусі до мирного діалогу

Источник: ukrnovyny.com
США закликали опозицію і владу Білорусі до мирного діалогу

Заступник держсекретаря США Стівен Біган провів переговори з лідером білоруської опозиції Світланою Тіхановською. Він зазначив, що США виступають за діалог між Координаційною радою білоруської опозиції і білоруською владою з метою врегулювання кризи.

Біган підтвердив підтримку США боротьби білоруського народу за свої права і за демократичне майбутнє своєї країни. Він також заявив, що США закликають провести в Білорусі дійсно вільні і справедливі вибори за участю міжнародних спостерігачів, а також беззастережно звільнити всіх політичних в’язнів і несправедливо затриманих.

Раніше радник лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Олександр Добровольський розповів про шість можливих сценаріїв розвитку ситуації в Білорусі.

Нагадаємо, Тіхановська висловила готовність очолювати Білорусь до того, як в країні пройдуть вибори нового президента. Після відставки Олександра Лукашенка вона хоче реалізувати конституційну реформу та програми підтримки для уразливих груп населення та малого і середнього бізнесу. Опозиціонерка планує керувати країною до наступних виборів президента протягом 45 днів і  на наступних виборах висуватись не буде.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть