У Пентагоні вірять у можливість запобігти новій агресії РФ проти України

Источник: ukrnovyny.com
Пентагон РФ агресія
У Пентагоні вірять у можливість запобігти новій агресії РФ проти України

Речник Пентагону Джон Кербі висловив думку, що новому вторгненню Росії до України ще можливо запобігти і стратегія адміністрації Байдена, що полягає у погрозі суворими санкціями, сприяє цьому.

"Путін ще не почав нове вторгнення в Україну, і ми вважаємо, що все ще є час цьому запобігти", - сказав він. 

Кербі в ефірі Fox News заявив, що якщо Кремль обере дипломатичний шлях, є багато варіантів, як можна знизити напругу. "Ми виступили з серйозними пропозиціями щодо змін, наприклад, масштабів деяких наших навчань у Європі, щодо наступального озброєння у Європі. Висувалися інші пропозиції, щоб переконати Путіна, що ми цілком серйозно підходимо до питання", - зазначив він. 

Кербі додав, що питання майбутнього членства України в НАТО не може бути предметом торгу, і його мають вирішувати сама Україна і союзники. 

Речник висловився проти ідеї превентивних санцій проти РФ, зазначаючи, що тоді вони перестануть бути фактором стримування.

"Якщо покарати когось за те, чого вони ще не зробили, тоді вони просто можуть піти веред і зробити це. І ми сподіваємося, що це вплине на розрахунки Путіна", - сказав Джон Кербі.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть