У ЄС розробили новий план боротьби із нелегальними перевезеннями мігрантів

Источник: ukrnovyny.com
ЄС мігранти
У ЄС розробили новий план боротьби із нелегальними перевезеннями мігрантів

Європейський союз (ЄС) планує у 2022 році провести низку націлених на боротьбу з нелегальним перевезенням мігрантів операцій. У ході них буде здійснено понад 1,4 тис. арештів.

Як повідомляє ЕUobserver, цей 59-сторінковий документ містить дані про 30 підготовлених планів. Деякі з них будуть реалізовані під егідою окремих держав-членів Євросоюзу, інші операції проводитимуться відповідними органами, зокрема агентством ЄС з контролю кордонів Frontex та Європейським поліцейським агентством (Європолом).

У низці планів фігурують так звані щорічні показники результативності, такі як кількість затримань, вилучених підроблених документів, зібраних розвідувальних даних та проведених розслідувань.

Як зазначається, Європол співпрацюватиме з країнами Балканського регіону, Китаєм, Туреччиною. Австрія, Франція, Греція, Німеччина, Італія, Польща, Португалія, Іспанія та Велика Британія, у свою чергу, очолять окремі операції за підтримки інших держав.

Так, Польща працюватиме над припиненням контрабанди з Білорусі, Грузії, Росії та України. Операції Австрії та ФРН будуть локалізовані у районі Західних Балкан, уточнює видання.

Frontex очолить вісім операцій, пов’язаних із незаконним перетином кордону, Балканами, прикордонними перевірками, шахрайством із документами та збором розвідданих на зовнішніх кордонах. Плани агентства передбачають близько 1 000 арештів і близько 50 затримань осіб, «підозрюваних у пособництві».

Нагадаємо, 16 листопада близько 11.00 мігранти спробували штурмувати кордон Польщі з Білоруссю. В поліцейських летіли пляшки і каміння. Спочатку повідомлялося про тяжке поранення одного співробітника польської поліції. Однак згодом кількість постраждалих правоохоронців зросла до семи.

Спецслужби Білорусі ламають паркан, аби допомогти мігрантам нелегально перетнути кордон.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть