У Ford придумали механічну коробку передач, якій не потрібна педаль зчеплення

Источник: ukrnovyny.com
Ford
У Ford придумали механічну коробку передач, якій не потрібна педаль зчеплення

У новому патенті зазначено, що педаль зчеплення, як і раніше, буде передбачена, але коробка передач зможе працювати в автоматичному режимі.

В останні роки багато автовиробників починають відмовлятися від використання механічних коробок передач на автомобілях і здається, що для третьої педалі настав кінець шляху.

Однак у новому патенті компанії Ford представлений новий тип механічної коробки передач, яка зможе працювати у звичному ручному режимі, але може включати педаль для тих, хто хоче її використати.

Згідно з опублікованою інформацією, патентна заявка була подана компанією Ford до Бюро за патентами та товарними знаками США (USPTO) у грудні 2018 року, проте виявили її лише зараз. У патенті йдеться про «механічну коробку передач з електричним зчепленням».

Очікується, що нову трансмісію можуть встановити на S650 Mustang або навіть позашляховик Bronco. Але статися таке може, якщо коробку передач запустять у серію, а подача заявки на патент ще не говорить про те, що це станеться. Нова система буде дуже складною, ніж традиційна гідравлічна система зчеплення, що збільшує вартість, ускладнює обслуговування та, можливо, знижує надійність.

Серед переваг варто відзначити зручніше керування механічною коробкою передач.

При використанні гібридного Mustang цей електрогідравлічний механізм зчеплення міг би автоматизувати включення передачі, в той час як двигуни передньої осі допомагали б набирати швидкість.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть