На Донеччині з початку вторгнення російський агресор вбив 58 та поранив 288 цивільних

Источник: ukrnovyny.com
Україна Війна
На Донеччині з початку вторгнення російський агресор вбив 58 та поранив 288 цивільних
На Донеччині з початку вторгнення в Україну, станом на 20:00 8 березня, російські війська вбили 58 та поранили 288 мирних мешканців. Це без точного урахування всіх вбитих та поранених маріупольців.

Про це у Фейсбуці повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Росія вбиває цивільних!...Окрім Маріуполя, який перебуває в облозі, та Волновахи, яку росіяни постійно обстрілюють, сьогодні відбувся бій біля Мар’їнки. Також ворог обстріляв Новолуганське, Попасне і Красногорівку. У Новолуганському поранено одну людину, пошкоджено будинок і газогін, у Попасному поранено людину, у Красногорівці люди цілі, але є руйнування», - написав очільник області.

Він нагадав, що 8 березня стало відомо про двох загиблих у Маріуполі, де від зневоднення померла 6-річна дівчинка – її знайшли поряд із матір’ю, яку вбив російський снаряд.

«Проти нас воюють нелюди. Вони не зупиняться ні перед чим. Але кожна смерть буде відомщена», - наголосив Кириленко.

Він також нагадав, що вже втретє росіяни зірвали евакуацію з Маріуполя, і цього разу вони знову пішли в атаку по запланованому маршруту евакуаційної колони.

Росія вкотре доводить, що договори з нею не варті паперу, на яких вони підписані, і цілеспрямовано здійснює геноцид українського народу у Маріуполі, підкреслив керівник області.

Він зазначив, що 8 березня вдалося відновити електропостачання у Верхньоторецькому, яке там зникло внаслідок обстрілів.

«Даємо відсіч на всіх напрямках і боремося за життя кожного українця! Російський фашизм не пройде!», - наголосив Кириленко.

Як повідомлялося, раніше віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що спроби вивезти людей з Маріуполя Донецької області знову виявилися марними. Крім того, третій день український гуманітарний вантаж обстрілюють російські загарбники.

Вона додала, що 9 березня українська сторона вкотре звертатиметься до російської з вимогою відкрити коридор з Маріуполя до Запоріжжя. За словами урядовця, 90 тонн вантажу, в тому числі вода, медикаменти та продукти, Україна намагається доставити мешканцям Маріуполя.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть