Українська сторона говоритиме з рф про припинення бойових дій і відведення військ - Кулеба

Источник: ukrnovyny.com
Україна Війна
Українська сторона говоритиме з рф про припинення бойових дій і відведення військ - Кулеба
Переговорна позиція української сторони з росією полягає у припиненні бойових дій, відведенні російських сил з України та захисті своєї території.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону.

«На столі припинення бойових дій, виведення російських збройних сил з території України. Говорити треба, тому що війна триває. Війну потрібно припинити. Треба зберегти українські життя, українські міста, але говорити не означає здаватися і тому ніхто здаватися не планує. Послухаємо, що скаже пан Лавров, дамо йому гідну відповідь», - зазначив він.

Крім того, коментуючи вимогу рф відмовитися від НАТО, глава української дипломатії зауважив, що Президент Володимир Зеленський говорить про гарантії безпеки зараз.

«Зараз потрібно зупинити війну. Зараз потрібно гарантувати безпеку України, тому Президент і говорить про те, що зараз потрібно говорити про гарантії безпеки України, але він ніде не сказав про те, що ми повинні забути про НАТО як ціль», - наголосив Кулеба.

Зокрема міністр констатував, що питання членства України перебуває у глухому куті, оскільки обіцянка цього була дана у 2008 році, однак станом на 2022 рік жоден крок з боку НАТО вперед не був зроблений.

Він також зазначив, що сигнали Президента щодо Криму та Донбасу є насправді сигналом про готовність до переговорів, але Зеленський дуже чітко налаштований на захист України, її територіальної цілісності: «У нас непроста ситуація, мʼяко кажучи, але говорити треба, але ми не в тій позиції, щоб ми підходили до переговорів з питанням щось здати».

Глава МЗС додав, що зустріч відбувається завдяки міністру закордонних справ Туреччини Мавлюту Чавушоглу.

Як повідомлялося, 7 березня Кулеба підтвердив, що полетить на Анатолійський дипломатичний форум для зустрічі з главою російського МЗС Сергієм Лавровим 10 березня, якщо той туди прибуде.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть