Російські загарбники захопили СІЗО у Херсоні

Источник: ukrnovyny.com
Україна Війна
Російські загарбники захопили СІЗО у Херсоні
Російські загарбники захопили слідчий ізолятор у Херсоні.

Про це уповноважена з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова повідомляє у Телеграмі.

«До будівлі Херсонського СІЗО, персонал та утримувані особи з якого були евакуйовані до окупації, увірвалися рашистські військові. Наразі триває облаштування його приміщень для потреб підрозділів росгвардії, які прибули до міста напередодні», - заявила Денісова.

Вона зазначила, що у Херсоні та прилеглих населених пунктах ворог намагається запровадити поліцейський режим. «Вже неправомірно заарештовано понад 400 громадян України за супротив владі загарбників», - додала уповноважена.

За попередньою інформацією, СІЗО буде використовуватись для поміщення затриманих українців.

Денісова наголосила, що злочинні дії російських загарбників порушують вимоги Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 р., що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів.

Вона також звернулася до міжнародної спільноти врахувати ці факти при запровадженні додаткових санкцій відносно держави-терориста рф.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині люди масово проводять мітинги проти російських загарбників. В тимчасово окупованих містах щоденно відбуваються проукраїнські акції.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть