У блокадному Маріуполі залишається ще 130 тисяч людей — Бойченко

Источник: ukrnovyny.com
У блокадному Маріуполі залишається ще 130 тисяч людей — Бойченко

Станом на 4 квітня з Маріуполя гуманітарним коридором Бердянськ — Запоріжжя змогли евакуюватись майже 90 тисяч людей. У місті ще залишаються 130 тисяч мирних жителів.

Про це повідомив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

"В коридорі, який сьогодні є між Бердянськом та Запоріжжям вже було евакуйовано майже 90 000 людей. Люди, які приватним транспортом чи пішки виїхали з міста і навколо міста Маріуполя в селищах розташувалось 70 000 людей. В місті сьогодні знаходиться понад 100 000 і сьогодні ми плануємо, але не можемо евакуйовувати", — повідомив він.

Бойченко додав, що наразі запустили роботу кол-центру міської ради, куди можуть звернутись люди, які виїхали, за допомогою: 050 345 15 55; 067 345 15 55.

Також за його інформацією, у Маріуполі обстрілами російських окупаційних військ знищено 90% інфраструктурних об'єктів, 40% з яких неможливо відновити.

Російські окупанти гатять по Маріуполі з артилерії, авіації та кораблів.

Що відомо

  • За даними Генштабу ЗСУ, війська РФ готуються до наступу у напрямку Сєвєродонецька та Великої Новосілки на Донеччині та продовжують штурм Маріуполя.
  • Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що частина людей, яких російські окупаційні війська примусово вивезли з Маріуполя до РФ, самостійно дістались до Естонії.
  • Туреччина готова надати кораблі для евакуації цивільного населення та поранених із Маріуполя, який від початку березня перебуває у блокаді із загиблими 5 тисячами мирних мешканців.
  • Правозахисна організація "Amnesty International" звинувачує РФ у скоєнні воєнних злочинів у Маріуполі.
  • Російські військові блокують евакуацію людей з Маріуполя. Люди йдуть пішки або виїжджають на власному транспорті.
  • Військові РФ продовжують насильно вивозити тисячі мешканців Маріуполя до Росії. Під незаконну депортацію вже потрапило 15 тисяч людей, кажуть в Маріупольскій міській раді. Містом їздить машина, з якої в гучномовець російські військові кричать, що Україна вже не приймає маріупольців, тож треба виїжджати в Росію.
  • Станом на ранок 27 березня, за час облоги Маріуполя у місті померло близько 5 тисяч людей, з яких близько 210 — діти.
  • Російські військові знищили Драмтеатр у Маріуполі, де ховались сотні людей. Біля знищеного авіацією РФ театру у Маріуполі були написи "діти" — супутникові знімки Maxar. 9 березня війська РФ обстріляли пологовий будинок в Маріуполі.
  • Під завалами маріупольського драматичного театру загинули близько 300 людей.
  • 9 березня російські окупаційні війська відкрили вогонь з артилерії по Маріуполю. Обстрілами було зруйновано пологовий будинок №2.
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть