Апеляційний суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом

Источник: ukrnovyny.com
Апеляційний суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом
Київський апеляційний суд залишив під цілодобовим домашнім арештом народного депутата Віктора Медведчука (ОПЗЖ) у справі щодо сприяння постачання вугілля з окупованих територій.

Рішення колегія суддів ухвалила 17 грудня, повідомила Укрінформу прессекратар Київського апеляційного суду Тетяна Геведзе.

“Суд залишив апеляційні скарги прокуратури і сторони захисту без задоволення, а рішення першої інстанції від 12 жовтня поточного року — без змін”, - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, 12 жовтня 2021 року Печерський райсуд Києва відмовив у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу народному депутату від “Опозиційної платформи — за життя” Віктору Медведчуку на взяття під варту із можливістю внесення застави у розмірі мільярд гривень і залишив його під цілодобовим домашнім арештом.

Суд визначив строк тримання під домашнім арештом до 7 грудня 2021 року включно.

У жовтні прокуратура вручила Медведчуку клопотання про зміну запобіжного заходу із домашнього арешту на взяття під варту із можливістю внесення застави у розмірі мільярд гривень.

За даними слідства, Медведчук схиляв керівництво України до постачання палива із «ЛНР» та «ДНР» і сплати коштів безпосередньо керівникам терористичних організацій.

За словами Генпрокурора Ірини Венедіктової, усього протягом 2015 року за постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей та на виконання загального злочинного плану щодо сприяння діяльності терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР» перераховано, обготівковано та розподілено на їхню користь не менш ніж 200 млн гривень, не враховуючи коштів, сплачених у готівковій формі, з запланованих більш ніж 3,16 млрд гривень.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть