ЄС на півроку продовжив економічні санкції проти Росії

Источник: ukrnovyny.com
ЄС Росія санкції
ЄС на півроку продовжив економічні санкції проти Росії

Євросоюз продовжив санкції щодо окремих секторів економіки Росії ще на шість місяців, інформував журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк в Твіттер, передає УНН. Москва не виконує мінських угод, від реалізації яких залежить зміна позиції ЄС.

"На тлі розмов про нові санкції проти Росії в ЄС у випадку, якщо вони знову атакують Україну, лідери ЄС погодилися продовжити діючі економічні санкції проти Росії ще на півроку. Вони діють вже 8 років", - повідомив журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Економічні санкції вперше було запроваджено 31 липня 2014 року у відповідь на дії Росії, які дестабілізують ситуацію в Україні. Незадовго до цього над Донбасом було збито пасажирський літак "Малайзійських авіаліній", загинули всі 298 людей, які перебували на борту, близько 200 з них були громадянами Нідерландів. За даними Міжнародної слідчої групи (JIT), літак збили проросійські бойовики. Санкції щодо РФ були посилені у вересні 2014 року, а в березні 2015 року Європейська рада ухвалила рішення пов'язати їхню тривалість із повним виконанням Мінських угод.

Санкції обмежують доступ до первинних та вторинних ринків капіталу ЄС для деяких російських банків та компаній та забороняють надання фінансової допомоги російським фінансовим установам. Ці заходи також забороняють прямий або опосередкований імпорт, експорт або передачу всіх матеріалів, пов'язаних з обороною, та встановлюють заборону продажу товарів подвійного призначення для військового використання або кінцевих користувачів військового призначення в Росії.

Санкції ще більше обмежують доступ Росії до деяких чутливих технологій, які можуть бути використані в російському енергетичному секторі, наприклад, при видобуванні та розвідці нафти.

Санкції проти РФ через анексію Криму

Крім того, щодо Росії діють санкції, запроваджені у зв'язку з анексією українського півострова Крим. Кримський пакет штрафних заходів, зокрема, передбачає обмеження на імпорт та експорт товарів, заборону європейським компаніям на захід круїзних лайнерів до портів Криму та надання інших туристичних послуг на півострові, а також на постачання обладнання та інвестицій. Євросоюз не визнає незаконну анексію Криму Росією та засуджує її, як порушення норм міжнародного права.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть