Китай нарешті почав змінювати позицію з проросійської на більш нейтральну

Источник: ukrnovyny.com
Україна Війна
Китай нарешті почав змінювати позицію з проросійської на більш нейтральну
Головні перемовини наразі ведуться між США і Китаєм, і в ході переговорного процесу Пекін почав змінювати позицію з проросійської на більш нейтральну.

Таку думку в інтерв’ю «Радіо НВ» висловив експосол України в США Валерій Чалий.

«В будь-якому разі це ( зустріч глав МЗС України і росії в Анталії – ред.) - ще не ті перемовини, які призведуть до якихось рішень, тому що насправді найбільші перемовини зараз проходять між Китаєм і США, між Китаєм і Росією, із залученням Франції, Німеччини та Британії. І в цих розмовах Китай нарешті почав дещо змінювати позицію – він уже заявив на офіційному рівні, що має бути максимальне зменшення цих (воєнних. – ред.) дій», - сказав Чалий.

Він додав, що наслідки війни росії проти України безпосередньо торкаються Китаю, і «про що б путін з ними не домовлявся, вони побачили, що це зайшло надто далеко з боку рф».

Чалий спрогнозував, що позиція Китаю буде змінюватися, але не варто очікувати, що Пекін повністю стане на нашу сторону.

«У них своя лінія, і в балансі вона була більше на боці Росії. Зараз, мені здається, вона поступово вирівнюється», - зазначив Чалий.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть