У Євросоюзі хочуть почути від президента Зеленського його позицію щодо Донбасу

Источник: ukrnovyny.com
Зеленський Євросоюз
У Євросоюзі хочуть почути від президента Зеленського його позицію щодо Донбасу

Лідери країн Європейського Союзу хочуть почути думку президента України Володимира Зеленського, про те, наскільки ефективна стратегія зі встановлення миру на Донбасі. Оцінку Зеленського подіям на Сході України хочуть почути під час саміту Україна — ЄС.

Як відомо, саміт відбудеться вже сьогодні, у вівторок, 6 жовтня, в Брюсселі.

Представник Євросоюзу заявив, що на саміті учасники хочуть зрозуміти позицію глави держави Україна, а також його оцінку щодо прогресу (або його відсутності) щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Згідно із заявою чиновника ЄС, обмін думками між Україною та країнами Євросоюзу допоможе європейській стороні під час прямого діалогу з президентом РФ Путіним.

Також чиновник зазначив, що Євросоюзу як і раніше підтверджує "непохитну підтримку суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, мирне вирішення конфлікту і виконання Мінських домовленостей". У Євросоюзі на саміті планують акцентувати увагу на відповідальності Москви щодо виконання Мінських домовленостей.

На саміті також планується обговорення необхідності безперешкодного доступу спостережної місії ОБСЄ на тимчасово непідконтрольні Україні території Донбасу. "І ми повторимо нашу стурбованість присутністю російського військового обладнання та персоналу на непідконтрольних уряду територіях", - додав він.

Так само як повідомляє "Інтерфакс-Україна", очікується, що Євросоюз знову засудить незаконну анексію Росією Криму, обговорить процес у форматі нормандської четвірки.
"Для нас важливо, що були зроблені певні кроки, і є реальні результати. Ми також стурбовані гуманітарною ситуацією в непідконтрольних територіях, яка погіршилася через коронавірус", - підкреслив він.

Говорячи про ситуацію на Донбасі, варто відзначити, що Україна в Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі планує сформувати Раду за участю вихідців з цього регіону, про це розповів глава української делегації Леонід Кравчук. За словами першого президента, рада напрацьовуватиме пропозиції для ТКГ.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть