Зеленський розповів, як страх перед Росією паралізував владу деяких країн ЄС

Источник: ukrnovyny.com
ЄС Зеленський Росія
Зеленський розповів, як страх перед Росією паралізував владу деяких країн ЄС

Росія розпочала війну проти України у 2014 році, і з того часу українці готові до будь-яких сценаріїв. чого не можна сказати про деякі європейські країни.

Про це, коментуючи концентрацію російських військ біля кордону України, заявив президент України в інтерв'ю італійському виданню La Repubblica.

За його словами, Росія використовує війська, сконцентровані поблизу кордону України як інструмент для шантажу.

«Насамперед проти західних держав. Але якщо кількість російських військ зростатиме, то шантаж стане жорсткішим, що можна назвати підготовкою до розширення агресії проти нашої держави і, можливо, регіону загалом», - пояснив Зеленський.

Він наголосив, що для України концентрація російських військ – не новина та не сюрприз.

«Росія розпочала цю війну у 2014 році, і з того часу ми готові до будь-яких сценаріїв. Цього, на жаль, не можна сказати про всі європейські країни. Наприклад, Німеччина нещодавно завадила нам у постачанні по лінії НАТО протидронних рушниць та протиснайперських систем, які є виключно оборонними інструментами», - зазначив президент України.

За його словами, «будь-яка демократична держава, яка захищається від агресії, повинна мати право на придбання таких оборонних інструментів».

«Але в деяких столицях, як і раніше, перемагає страх», - наголосив Зеленський.

«Ми захищатимемо нашу землю і наших людей за будь-яких обставин і від будь-яких посягань. Українці ніколи не віддадуть своєї свободи», - додав він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Німеччина з травня 2021 року блокувала продаж та постачання придбаної Україною зброї в деяких країнах НАТО.

Україна, через Агентство НАТО з підтримки та постачання (NSPA), ще на початку 2021 року купила 90 великокаліберних снайперських гвинтівок Barrett M82 із США та 20 комплексів протидії дронам EDM4S-UA з Литви, однак у травні Німеччина та Нідерланди, не без впливу ФРН, заблокували постачання вже оплачених систем озброєнь.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть