"Ситуація нагадує 2014 рік": в Conflict Intelligence прокоментували військову техніку РФ біля Білорусі

Источник: ukrnovyny.com
Россия Беларусь
"Ситуація нагадує 2014 рік": в Conflict Intelligence прокоментували військову техніку РФ біля Білорусі

У Росії зафіксували численні колони поліцейської техніки, які рухаються в бік кордону з Білоруссю.

Про це розповів співробітник розслідувальної групи Conflict Intelligence Team Кирило Михайлов, коментуючи протести в Білорусі проти Олександра Лукашенка.

"Ця ситуація нагадує 2014 рік, коли були відео російських колон, які рухалися до кордонів України. Їх публікували користувачі соціальних мереж, росіяни, а зараз це роблять росіяни і білоруси, які перебувають на території Росії і яким це дуже сильно не подобається. Ці відео з'являються в реальному часі на акаунтах людей, які дійсно живуть у тих місцях. Наприклад, жителі Санкт-Петербурга, які бачили, як звідти виїжджає ОМОН", - сказав Михайлов.

Експерт зазначив, що розслідувачі працюють за тією самою схемою, як і в 2014 році в Україні.

"Зараз ми бачимо відео з технікою ОМОНу, Росгвардіі і внутрішніх військ, які рухаються в бік Білорусі. Це поліцейська техніка, і основна мета можливого її введення на територію Білорусі - це підтримка режиму Лукашенка проти учасників протесту. Білоруський режим і його союзники в Москві зайняті внутрішніми проблемами Білорусі", - зазначив він.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть