У турецьких помідорах виявили небезпечного шкідника

Источник: ukrnovyny.com
помідори
У турецьких помідорах виявили небезпечного шкідника

Південноамериканську томатну міль відстежили у вантажі, який перетинав кордон з Румунією, а прямував з Туреччини. Про це повідомляє пресслужба ГУ Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.

Спеціалістами відділу фітосанітарних заходів на кордоні управління фітосанітарної безпеки Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області при проведенні фітосанітарних процедур імпортних об’єктів регулювання – помідори – 14,35 т з Туреччини, на ЗМК Термінал м. Чернівці, виявлено регульований шкідливий організм – Південноамериканська томатна міль Tuta absoluta Meyrick, гусінь, лялечка в живому стані 2 шт./зразок, що є порушенням Закону України «Про карантин рослин».

Вантаж повернуто. До країни експортера направлено нотифікацію.

Це серйозна загроза для наших сільгоспвиробників, які займаються помідорами і не тільки. Боротися з цією міллю досить складно, своєчасно її виявити можна лише під час регулярних обстежень у період вегетації рослин та в умовах зберігання плодів томатів. Для своєчасного виявлення добре влаштовувати феромонні пастки.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть