В Австралії в пустелі вирощують помідори

Источник: ukrnovyny.com
помідори Австралія
В Австралії в пустелі вирощують помідори

Приблизно 300 днів на рік центральна сонячна енергетична вежа Sundrop Farms світить на томатній фермі поблизу Порту-Огуста (у північному кінці затоки Спенсер) у Південній Австралії. Навколо нього 12,5 га дзеркал, що відображають сонце на колекторі.

Це дозволяє фермам Сандроп вирощувати помідори в пустелі. Близько 13500 тонн помідорів вирощують щорічно лише з використанням сонячного світла та морської води, що становить понад 10 відсотків фермерських помідорів у країні.

Теплова сонячна вежа має теплову потужність 39 МВт, але лише 1,5 МВт для електроенергії. Установка для опріснення виробляє чисту воду для зрошення посівів, а тепло і вуглекислий газ підтримують помідори в оптимальній атмосфері для полегшення цілорічного фотосинтезу.

Генеральний директор Sundrop Farms Стівен Марафіоте пояснює, що концепція побудована на компонентах вже існуючих технологій: енергетична система – Данії та США, турбіни – Німеччини, а напівзакриті теплиці – найдосконаліші у світі, оскільки їх можна охолоджувати та оплювати. «Кожна з них є перевіреною технологією, але те, як вони працюють разом, є інновацією».

Марафіоте каже, що ферми Sundrop побудовані з урахуванням продовольчої безпеки. «Оскільки ми бачимо кліматичні зміни і постійний тиск на сільськогосподарські угіддя, існує низка питань, які додають до продовольчої безпеки». Це, за його словами, питання спадщини: місця великих міст історично обирались через їх чудові сільськогосподарські угіддя.

Усередині п’ятдесяти гектарів теплиць розташовані ряди помідорів, що звисають із ПВХ-труб, більше схожих на лозу, ніж на рослини. Помідорам звідси дозволяється дозрівати на рослині, щоб отримувати солі та цукор.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть