Виробничі результати «Укрнафтобуріння» за 2021 рік

Источник: ukrnovyny.com
Укрнафтобуріння
Виробничі результати «Укрнафтобуріння» за 2021 рік

За 12 місяців 2021 року УНБ продемонструвало наступні результати:

    • Обсяг видобутку ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» склав 691,3 млн куб м природного газу і 76,6 тис. тонн нафти/конденсату. Загалом по Сахалінському родовищу видобуток газу склав 789,5 млн куб м, видобуток нафти/конденсату – 80,8 тис. тонн. 
    • Таким чином, показники видобутку УНБ зазнали незначного падіння порівняно з минулим роком (газ – на 5%, нафта/конденсат – на 6%), що зумовлено насамперед вимушеним скороченням програми капітальних інвестицій та відмовою від буріння у кризовому для галузі 2020 році, а також природним зниженням дебітів свердловин на Сахалінському родовищі у міру його поступового виснаження.
    • У 2021 році компанія відновила програму буріння та у квітні успішно освоїла нову свердловину №22 глибиною 4565 м. Початковий добовий дебіт свердловини склав 280 тис. куб м природного газу та 30 тонн конденсату. УНБ продовжує реалізацію інвестиційних проєктів, спрямованих на подальшу ефективну розробку Сахалінського родовища, та планує буріння ще однієї свердловини із введенням в експлуатацію у першому півріччі 2022 року.
    • Протягом 2021 року компанія здійснила капітальні ремонти восьми свердловин. На свердловині №54 здійснено переведення з газліфтного на насосний спосіб експлуатації свердловини зі спуском штангового глибинного насоса (ШГН) на глибину 3251 м, що є найглибшим спуском ШГН в Україні. Більше того, розпочато реалізацію масштабного інвестиційного проєкту з будівництва дожимної компресорної станції на Сахалінському родовищі.
    • Компанія повністю виконала усі передбачені законодавством фінансові зобов’язання перед державою та партнерами. Сума рентної плати, здійсненої УНБ у 2021 році за користування надрами для видобутку нафти, природного газу та газового конденсату, становила близько 2 млрд грн. Зокрема, 97,5 млн грн було направлено до місцевих бюджетів.
    • Протягом наступних двох років УНБ планує наростити ресурсну базу та розширити географію видобутку в Україні за межі Сахалінського родовища.

«2021-й рік був насиченим для компанії – ми відновили проєкти, які відклали у 2020-му через кризову ситуацію у галузі, успішно пробурили та освоїли нову свердловину та розпочали підготовку до буріння наступної, здійснили низку проєктів з ремонту свердловин, модернізації об’єктів інфраструктури Сахалінського родовища, розпочали реалізацію проєкту з будівництва дожимної компресорної станції. У нас із командою дуже амбітні плани на 2022-й, спрямовані не лише на підтримку видобутку на Сахалінському родовищі, а й на пошук нових інвестиційних можливостей за його межами. Звісно, реалізація цих планів багато у чому залежатиме і від того, які механізми використовуватиме держава для боротьби з енергетичною кризою в країні, і як вони позначаться на приватних газовидобувних компаніях. Ми дуже сподіваємось на конструктивні рішення, які збережуть тенденцію до зростання приватного видобутку газу в країні та її подальшого руху до енергонезалежності», – прокоментував результати Михайло Бакуненко, Голова Правління ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння».

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть